Nieuwsbrief Vrijwilligerswerk Online versie
 
 
Vrijwilligersvergoeding voor bijstandsgerechtigden wordt verhoogd
Vrijwilligers met een bijstandsuitkering mogen voor maximaal € 150,- per maand met een maximum tot € 1.500,- per jaar een (onkosten)vergoeding ontvangen zonder dat het verrekend wordt met hun uitkering.
Lees meer »
 
 
Vrijwilligers belonen en behouden
Hoe geef je vrijwilligers erkenning, waardering en beloning? Zelf vinden vrijwilligers ‘dank je wel’ vaak al genoeg. Maar als je vrijwilligers wilt behouden, moet je meer doen.
Lees verder »
 
 
Oudere vrijwilligers leveren waardevolle bijdrage
Bij vergrijzing ligt de nadruk meestal op de kosten. Weinig aandacht is er voor het potentieel van ouderen, ook nadat zij gestopt zijn met betaald werken. De Vakgroep Business-Society Management van de Erasmus Universiteit deed onderzoek naar zowel de economische als de toegevoegde waarde van oudere vrijwilligers.
Lees verder »
 
 
Onderzoek: vrijwilligers zijn gezonder
Mensen die vrijwilligerswerk doen, zouden volgens een Vlaams onderzoek gezonder zijn dan mensen die zich niet als vrijwilliger voor anderen inzetten. Zo verhoogt vrijwilligerswerk de fysieke en psychische activiteit. Dit beschermt mensen tegen functionele achteruitgang en dementie op latere leeftijd.
Lees verder »
 
 
Vacature plaatsen op vrijwilligerswerk.nl
Regelmatig bereiken ons verzoeken om een vrijwilligersvacature te plaatsen. Nu heeft vrijwilligerswerk.nl geen eigen vacaturebank. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om uw vacature via onze site landelijke bekendheid te geven!
Meer informatie »
 
 
Overig nieuws
 
 
Plan maatschappelijke dienstplicht krijgt steun
 
 
Vrijwilligerswerk is niet gratis
 
 
Recordaantal klussen aangemeld voor NLdoet
 
 
Hoe moet de club draaien zonder vrijwilligers?
 
 
Proef met betalen van vrijwilligers in de bijstand
 
 
Lees meer nieuws op vrijwilligerswerk.nl »
 
Aanmelden  |  Contact  |  Disclaimer  |  Colofon  |  Afmelden