Nieuwsbrief Vrijwilligerswerk Online versie
 
 
Werk mee aan Europees onderzoek
Movisie onderzoekt hoe vrijwilligers bijdragen aan de kwaliteit van de diensten binnen maatschappelijke instellingen. Dit onderzoek is onderdeel van een internationaal project met 5 andere Europese organisaties. Wil jij ook meewerken?
Naar de vragenlijst »
 
 
Hoe bevalt de gratis VOG?
De regeling gratis VOG is geëvalueerd. Hoe vaak wordt de Regeling Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) door vrijwilligersorganisaties gebruikt? Wordt deze ook gebruikt waarvoor zij bedoeld is? Op welke punten zijn verbeteringen nodig en/of mogelijk?
Lees verder »
 
 
EU richt vrijwilligersbrigade voor jongeren op
Jongeren van 18-30 jaar kunnen zich melden voor vrijwilligerswerk of een stage in een EU-land. De vrijwilligers krijgen naast een vergoeding voor hun onkosten en onderdak ook een paar euro per dag als zakgeld. Na voltooiing van het vrijwilligerswerk of de stage, krijgt de deelnemer een Europees certificaat.
Lees verder »
 
 
2/3 scholen houdt maatschappelijke stage
De maatschappelijke stage is niet meer verplicht, desondanks bieden twee van de drie scholen de maatschappelijke stage nog steeds aan, of zijn van plan dit het komende schooljaar te gaan doen. Dit concludeert de Inspectie van het Onderwijs.
Lees verder »
 
 
Vrijwilligerswerk door vluchtelingen: 10 tips
Vluchtelingen in de Nederlandse asielopvang moeten zo snel mogelijk na aankomst in Nederland vrijwilligerswerk gaan doen om de taal te leren en de samenleving te leren kennen, stelt minister Asscher. Wat is er nodig om dit goed te laten verlopen?
Naar de tips »
 
 
Vacature plaatsen op vrijwilligerswerk.nl
Regelmatig bereiken ons verzoeken om een vrijwilligersvacature te plaatsen. Nu heeft vrijwilligerswerk.nl geen eigen vacaturebank. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om uw vacature via onze site landelijke bekendheid te geven!
Meer informatie »
 
 
Overig nieuws
 
 
Steeds meer burgerinitiatieven in natuur
 
 
Themarapport Burgerschap en Maatschappelijke stage
 
 
Maatschappelijke stage voorziet in behoefte
 
 
Toeristen houden onwenselijk systeem weeshuizen in stand
 
 
Lees meer nieuws op vrijwilligerswerk.nl »
 
Aanmelden  |  Contact  |  Disclaimer  |  Colofon  |  Afmelden