Roze ouderen kiezen voor zorg waar ze welkom zijn Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Pink Link
19 januari 2017
Roze ouderen kiezen voor zorg waar ze welkom zijn
 
Roze ouderen hebben het vaak moeilijk op het moment dat zij aangewezen zijn op zorg. Zij zijn opgegroeid in een tijd dat homoseksualiteit nog een taboe was en worden vaak geconfronteerd met negatieve reacties in hun omgeving. De Roze Loper bevordert een positieve houding en openheid ten aanzien van diversiteit en heeft oog voor eventuele problematiek van oudere LHBT’s.
Lees verder
 
Handreiking LHBT-asielzoekers en -vluchtelingen
 
Vluchten doe je niet voor niks. Dat geldt ook voor mensen met lesbische, homoseksuele, biseksuele of transgender (LHBT) gevoelens. In veel landen is discriminatie en vervolging van LHBT’s aan de orde van de dag. Het hebben van deze gevoelens kan dan ook een goede grond zijn om in Nederland asiel aan te vragen.

Deze handreiking biedt feiten, verhalen en goede voorbeelden voor vrijwilligers, professionals en gemeenten.
Bekijk de handreiking
 
Regenboogsteden en verankering van het LHBT-beleid binnen de gemeente
 
De afgelopen jaren hebben de Regenboogsteden een grote slag gemaakt om specifiek LHBT-beleid te voeren en daarmee de positie en sociale acceptatie van LHBT’s te verbeteren. Hoe kunnen gemeenten de aandacht voor seksuele diversiteit en genderdiversiteit structureel borgen in hun beleid? Movisie gaat in een reeks van artikelen in op de mogelijkheden om LHBT-beleid lokaal te verankeren.
Lees verder
 
Riek Stienstralezing: hoe bestrijd je schijntorelantie
 
Op 10 januari 2017 vond de jaarlijkse Riek Stienstralezing plaats. Hanneke Felten sprak tijdens deze lezing over schijntolerantie.

Hoewel Nederland actief is bij de bestrijding van de negativiteit ten aanzien van homoseksuelen - en soms ook al ten aanzien van transgenders en biseksuelen - is weinig bekend of onze methoden om homo- en transfobie te bestrijden werken of niet.
Bekijk de lezing van Hanneke Felten
Masterclass LHBT-beleid: wat zijn de mogelijkheden voor uw gemeente?
 
Wat komt er kijken bij het maken van beleid dat inclusief is voor lesbische, homo-, bi- en transgenderburgers (LHBT’s)? Waarom is het van belang en hoe ontwikkelt u dit (bijna) kosteloos?

Kom 31 maart 2017 naar de Masterclass LHBT-beleid voor gemeenten. De masterclass is speciaal voor wethouders, beleidsmedewerkers of raadsleden die meer willen weten over LHBT-beleid voor hun eigen gemeente. Deelname is gratis.
Meer informatie
Agenda
21-1
Training Open Up
22-1
Nieuwjaarsreceptie COC
27-01
InClusion Nieuwjaarborrel en Boekpresentatie
16-02 t/m 28-04
Expositie Gon Buurman
23-02
Inspiratiebijeenkomst Roze Ouderen
 
Masterclass Ervaringsdeskundigheid gemist?
 
Ervaringsdeskundigheid krijgt steeds meer erkenning bij professionals in de zorg en welzijn. Maar wat is de meerwaarde van ervaringsdeskundigheid voor LHBT’s en wat betekent dan ervaringsdeskundig zijn? We vragen het Maurits Boote, één van de sprekers van de masterclass die 2 december plaatsvondt.
Lees verder!
Meer nieuws
Lokaal nieuws
utrecht
 
Oss & Den Bosch
 
heerhugowaard
 
Haaglanden
den haag
Landelijk nieuws
discriminatie
 
rcn
 
kinderen
 
registratie
koning
 
methoden
 
koning
 
veilige wijken
 
kerk
 
geloof
 
werk
 
magazine
 
 
t   t   f