Nieuwe online vindplaats voor effectieve justitiële interventies Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Effectieve sociale interventies
Nieuwe online vindplaats voor effectieve justitiële interventies
 
Deze nieuwe site biedt een actueel overzicht van goed onderbouwde en effectieve justitiële interventies die professionals in het Nederlandse civiele en strafrechtelijke domein toepassen. De website biedt inzicht in de kwaliteit, uitvoerbaarheid en effectiviteit van justitiële interventies.
Lees verder
 
Aan de slag met de InstrumentWijzer
 
Welke instrumenten helpen je inzicht te krijgen in het effect van uw aanpak? De InstrumentWijzer geeft een overzicht van deze instrumenten: via een keuzemenu stelt u zelf een selectie samen.
Lees verder
 
Wat werkt bij Sociaal en Gezond?
Het dossier Wat werkt bij Sociaal en Gezond geeft de samenhang tussen sociaal en gezond duidelijk weer binnen zes levensgebieden. Hoe draagt bijvoorbeeld zelfredzaamheid bij aan gezondheid?
Bekijk het dossier
 
Masterclass 9 februari: verbeter uw interventie
 
In 5 stappen gaat u aan de slag met de kwaliteit, overdraagbaarheid en effectiviteit van uw eigen aanpak. De Masterclass biedt naast inhoudelijke verdieping, ook de mogelijkheid om uw interventie en de interventies van andere deelnemers onder de loep te nemen.
Meld u aan
   
 
Nieuwe stap in aanpak huiselijk en seksueel geweld
 
De afgelopen jaren zijn dankzij het stimuleringstraject ‘Samen op weg naar effectievere interventies huiselijk en seksueel geweld’ 16 organisaties aan de slag gegaan met de kwaliteitsverbetering van hun interventie, zowel inhoudelijk als qua beschrijving.
Lees verder
   
 
De succesvolle verspreiding van Resto vanHarte
Sommige werkwijzen lijken moeilijk hun weg te vinden in de dagelijkse praktijk. Wat kunnen we leren van organisaties die succesvol zijn in het verspreiden en implementeren van een interventie? Tien tips uit het succesverhaal van Resto vanHarte.
Bekijk de tips
Recent beoordeelde interventies
effectief
 
goed onderbouwd
 
goed onderbouwd
 
Complexe verwachtingen
 
Dit nieuwe onderzoek geeft inzicht in een interventie die eenzame ouderen koppelt aan bezoekvrijwilligers: zogenaamde ‘maatjes’. Het doel is de ouderen meer zelfredzaam te maken.
Lees verder
 
Wat werkt bij de aanpak van eenzaamheid
 
Een verzameling van de werkzame factoren bij het verminderen van eenzaamheid. Hiermee willen we overheden, professionals en burgers ondersteunen bij het succesvol verminderen van eenzaamheid.
Lees verder
 
Movisie