Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Effectieve sociale interventies
Bijeenkomst Wat werkt bij eenzaamheid?
Werkt u als beleidsmaker of professional aan het voorkomen en verminderen van eenzaamheid? Kom dan op 29 september 2016 naar de bijeenkomst Wat werkt bij de aanpak van eenzaamheid?, waar twee recente onderzoeken worden gepresenteerd en u wordt uitgedaagd te reflecteren op de lokale eenzaamheidsaanpak.
Lees verder
 
Interventie in de spotlights: de MantelScan
De komende weken zetten we filmpjes van goede beoordeelde interventies in de spotlight. Deze zijn gemaakt ter ere van het vijfjarige bestaan van de databank Effectieve sociale interventies. Deze keer: de MantelScan. Met de MantelScan krijg je binnen één uur inzicht in de kracht van het informele netwerk van een zorgvrager en in de risico’s op overbelasting van mantelzorgers.
Bekijk het filmpje
 
Bouwsteen 4: monitoring van resultaten
 
In de serie met bouwstenen voor een effectieve sociale interventie dit keer aandacht voor monitoring van resultaten. Wil je (cijfermatig) inzicht in resultaten die worden behaald met de interventie of processen? Bekijk de stappen om een monitor op te zetten.
Lees verder
 
‘Focus bij empowerment niet alleen op eigen kracht’
 
Empowerment moet van een breder perspectief worden voorzien. Zeker nu het overheidsbeleid tamelijk eenzijdig gericht is op versterking van ‘eigen kracht’. Bekijk de impressie van de conferentie Meer macht en meer kracht van 14 juni jl.. Begin 2017 wordt de conferentie herhaald.
Lees verder
 
Benoeming leerstoel Participatie en effectiviteit
Saskia Keuzenkamp is per 1 september 2016 benoemd tot bijzonder hoogleraar Participatie en effectiviteit aan de VU. De leerstoel is gericht op het vergroten van kennis over en inzicht in effectiviteit van manieren om participatie van burgers te bevorderen en wordt gefinancierd door Movisie.
Lees verder
Recent beoordeelde interventies
GOED onderbouwd
 
GOED onderbouwd
 
Implementeren in het sociaal domein
 
In negen casusbeschrijvingen beschrijven de Wmo-werkplaatsen hoe zij ervoor zorgen dat innovaties worden toegepast in de praktijk en welke factoren hierin cruciaal zijn.
Lees verder
 
Naar het hart van empowerment
 
Empowerment blijft de belofte binnen de sectoren zorg en welzijn, maar wat is het eigenlijk? Een onderzoek naar de grondslagen van empowerment van kwetsbare groepen.
Lees verder
 
Movisie