Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Effectieve sociale interventies
Wat werkt bij empowerment? Praat mee op 14 juni
Empowerment gaat over toenemende kracht én toenemende macht. Meer grip krijgen op persoonlijke kwetsbaarheden én meer invloed kunnen uitoefenen op collectieve levensomstandigheden. Maar wat werkt nu eigenlijk empowerend? Kom op 14 juni 2016 naar de conferentie 'Meer macht en meer kracht. Waarom empowerment juist nu nodig is'.
Lees verder
 
Het beste voor de buurt op platform Buurtwijs
Op het nieuwe platform www.buurtwijs.nl kunnen stadsmakers, buurtwerkers, sociaal ondernemers, samenlevingsopbouwers, beleidsbepalers, studenten en onderzoekers met elkaar verhalen, praktijkervaringen en kennis uitwisselen over buurtontwikkeling. Buurtwijs verbindt kennis over wat werkt met praktijkervaringen en andersom. 
Ga naar Buurtwijs
 
Sociale wijkteams en beproefde methoden: het kind en het badwater
 
Inzetten op de participatiesamenleving, hoe doe je dat? Preventieve collectieve interventies maken dankbaar gebruik van de inzet van vrijwilligers, wijkbewoners, mantelzorgers en ervaringsdeskundigen. Wie denkt dat deze interventies juist nu gouden tijden beleven, heeft het mis. De aansluiting met de sociale wijkteams komt nog niet tot stand.
Lees verder
 
Bouwsteen 3: evaluatie van praktijkervaringen
 
In de serie 'Bouwstenen voor een effectieve sociale interventie' dit keer aandacht voor evaluatie van praktijkervaringen. Onderzoek naar praktijkervaringen biedt de mogelijkheid om er op een systematische manier achter te komen wat goed en minder goed gaat bij een interventie. Maar wat onderzoek je er precies mee en hoe pak je het aan?
Lees verder
 
E-magazine Gezond en wel in de wijk
Wie wil werken aan een gezonde wijk, kan kiezen uit vele interventies. Zeven kennisinstituten presenteren samen het e-magazine Gezond en wel in de wijk, een magazine voor gemeenten over werken aan gezondheid en welzijn in de wijk. Met inspirerende verhalen van interventies, onder andere over de interventie Welzijn op Recept.
Lees verder
 
Webinar Succesvol implementeren van interventies
Doe op 15 juni 2016 mee aan het webinar Succesvol implementeren van interventies. Na afloop weet je welke succesfactoren en knelpunten een rol spelen bij het implementeren van interventies. Doordat stapsgewijs de implementatiefases worden doorgenomen ben je in staat om na afloop van het webinar een succesvol implementatieplan te schrijven.
Lees verder
Recent beoordeelde interventies
GOED BESCHREVEN
 
GOED BESCHREVEN
 
GOED BESCHREVEN
 
Evaluatie Klikvoorhulp
 
In de online interventie Klikvoorhulp kunnen mensen via e-mail of chat een hulpvraag stellen en daarmee online geholpen worden. Het onderzoek brengt in kaart welke vragen er gesteld worden, hoe het online hulpverleningsproces verloopt en wat de rolverdeling tussen hulpvrager en hulpverlener is. Een belangrijke conclusie is dat de interventie in staat is om zelfredzaamheid van de hulpvrager te bevorderen, maar dat de hulpverleners hier nog niet voldoende gebruik van maken.
Lees verder
 
Gewoon steunen bij opvoeden
 
In het Bredase project CJG-ouders zetten ouders zich vrijwillig in voor ondersteuning van ouders bij dilemma’s in en vragen over het opvoeden van hun kinderen. Het onderzoek geeft antwoord op vragen als: Welke opvattingen hebben ouders over ondersteuning vanuit hun sociale omgeving? Accepteren ouders ondersteuning bij de opvoeding van hun kinderen? Hoe kunnen CJG-ouders hierop aansluiten?
Lees verder
 
Movisie