LHBT-beleid hoeft niets te kosten Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Pink Link
7 april 2016
Regenbooggemeente uitgelicht: Den Haag
 
‘LHBT’s zichtbaar en het onderwerp bespreekbaar maken, is een belangrijke voorwaarde voor een grotere sociale acceptatie in de samenleving’. Volgens wethouder Karsten Klein (Zorg en Welzijn; Emancipatie) moet Den Haag een veilige stad zijn voor iedereen. ‘Om dit te realiseren moet je andere organisaties hier in betrekken.’
Lees verder
 
Gratis LHBT-beleid
 
Gemeenten hebben een belangrijke rol in het bevorderen van de sociale acceptatie van LHBT's. Zij kunnen met gerichte inzet en activiteiten ervoor zorgen dat vooroordelen, discriminatie, intimidatie en geweld tegen hen afneemt. Deze gratis handreiking biedt gemeenten handvatten om de emancipatie van LHBT’s te bevorderen zonder extra geld uit te geven.
Bekijk de publicatie
 
Duurzame aandacht voor LHBT-beleid
 
Hoe zorgen Regenbooggemeenten ervoor dat ook na 2017 de aandacht voor LHBT-bewoners duurzaam verankerd is? Deze handreiking biedt tips en adviezen hoe u in uw gemeente aandacht voor LHBT's kunt verduurzamen door het een plek te geven binnen andere activiteiten.
Bekijk de handreiking
 
Biculturele LHBT's vertellen over hun doen en laten
 
In migrantengroepen zijn er vaak taboes rondom homoseksualiteit en ligt de acceptatiegraad over het algemeen wat lager. Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) ontwikkelde brochures waarin wordt ingezoomd op de verhalen van migrantengroepen en hun strategieën om eigen keuzes te maken op het gebied van de liefde, seksualiteit en seksuele identiteit.
Bekijk de brochures
 
Ruim 21.000 homohuwelijken gesloten sinds 2001
 
Op 1 april was het vijftien jaar geleden dat in Nederland het homohuwelijk werd ingevoerd. Sindsdien zijn 21.330 stellen van gelijk geslacht in het huwelijksbootje gestapt. 
Lees verder
Agenda
09-04
Nationaal GSA Congres
15-04
International Day of Silence. Doe je mee?
17-05
IDAHOT-week 2016 'Jezelf kunnen zijn, dat wil jij toch ook?'
17-06
Midzomergrachtfestival Utrecht
 
Kennistip!
 
De toolkit 'Methodieken LHBT' is een database met methodieken en materialen om seksuele voorkeur en genderdiversiteit bespreekbaar te maken. Ook bevat het informatie over opvang en ondersteuning voor lesbische vrouwen, homo mannen, biseksuelen en transgenders.
Lees verder
Meer nieuws
Lokaal nieuws
Utrecht
 
weert
 
rotterdam
Zuid-Oost Brabant
 
Landelijk nieuws
onderzoek
onderwijs
 
rapport
jongeren
 
kinderwens
 
regenboogvlag
 
zorg
 
 
t   t   f