Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Effectieve sociale interventies
De databank Effectieve sociale interventies in 2015
In 2015 werden 10.000 uitgebreide interventiebeschrijvingen gedownload in de databank Effectieve sociale interventies. Maar liefst 16 interventies zijn door de in 2015 gestarte de erkenningscommissie Maatschappelijke ondersteuning, participatie en veiligheid beoordeeld. Met 11 als Goed Onderbouwd erkende interventies als resultaat. Praktijkbeoordelaars beoordeelden in 2015 8 interventies als Goed Beschreven.
Lees verder
 
Do it right
 
Met Do it Right heeft Movisie een stappenplan ontwikkeld dat kan worden ingezet door LHBT-organisaties en sociale professionals voor de ontwikkeling van een interventie die de acceptatie van lesbische vrouwen, homo mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT) vergroot of een bestaande interventie verbetert.
Lees verder
 
 
Is alles meetbaar?
 
Hoe kwantificeer je een verandering in welzijn? Kun je geluk meten? En moeten we dat überhaupt willen? Lees 'Twee meter geluk', over effectiviteit en kwaliteit binnen sociaal werk.
Lees verder
 
Aankondiging: e-magazine Kwaliteit in de wijk
In april verschijnt Kwaliteit in de wijk, een nieuw e-magazine speciaal bedoeld voor gemeenten. RIVM CGL, Movisie, NJi, NCJ, NISB, Trimbos-instituut en Vilans zijn de gezamenlijke afzenders. In dit magazine lezen ambtenaren en beleidsmakers hoe ze de kwaliteit in de wijk of het dorp kunnen verbeteren met erkende interventies op de aandachtsgebieden jeugd(gezond)zorg, gezondheidsbevordering, sport en bewegen, welzijn, langdurige GGZ, ouderen- en gehandicaptenzorg.

 
Recent beoordeelde interventies
GOED BESCHREVEN
 
GOED BESCHREVEN
 
GOED BESCHREVEN
 
GOED BESCHREVEN
 
Goed beschreven
 
Goed Onderbouwd
 
Goed Onderbouwd
 
Goed beschreven
 
Goed beschreven
 
Goed onderbouwd
 
Naar het hart van empowerment, deel 2. Over de vraag wat werkt.
 
Empowerment is nodig om antwoord te kunnen geven op de ondersteuningsvragen van de toekomst. Wat werkt nu eigenlijk empowerend? Welke acties, activiteiten en methoden kunnen empowermentprocessen van mensen met beperkingen verder brengen, ondersteunen of faciliteren? Dat zijn de centrale vragen in deze publicatie. Niet eerder werd hier zo intensief onderzoek naar gedaan.
Lees verder
 
App Smart4U verhoogt motivatie om netwerk te versterken
 
De app Smart4U verhoogt de motivatie van mensen met ernstige psychische aandoeningen om hun sociaal netwerk te versterken. Dit hebben onderzoekers van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) aangetoond. Uniek aan dit onderzoek is dat nieuwe mobiele technologie is ontwikkeld en geëvalueerd, waarmee mensen zelf acties kunnen ondernemen die passen bij hun persoonlijke behoeften.
Lees verder
 
Movisie