WMO werkplaatsen
   
WMO-werkplaatsen
Online lezen
nieuwsbrief
 
  december 2015
 
  Nieuwe naam: Werkplaatsen Sociaal Domein
In 2016 maken de Wmo-werkplaatsen een doorstart onder een nieuwe naam: Werkplaatsen Sociaal Domein. Deze naam staat voor het samenwerkingsverband tussen lectoraten, hogescholen, gemeenten en organisaties en past bij de verbreding naar het gehele sociale domein van maatschappelijke ondersteuning, jeugd en participatie.

  lees verder »
 
  Gemeenten 'medetrekker' werkplaatsen
De focus van de Wmo-werkplaatsen ligt op kennisvragen uit de lokale praktijk, die betreffen steeds meer sociaal domein-brede vraagstukken. Lectoren die verantwoordelijk zijn voor de Wmo-werkplaatsen krijgen vanaf 2016 daarom versterking van een of meer ambtelijk vertegenwoordigers. Deze worden 'medetrekker'. Het lectoraat van de hogeschool heeft het voortouw.
  lees verder »
 
  Koning Willem-Alexander bezoekt Thermion leerwerkplaats HAN
Koning Willem-Alexander bezocht op 10 december de Thermion leerwerkplaats van de HAN in Nijmegen-Lent. Lector Martha van Biene van de Wmo-werkplaats greep de aanwezigheid van de koning aan om stevige zorgen te uiten, bijvoorbeeld over valpreventie bij ouderen.

  lees verder »
 
  Symposium: Naar een vitale Friese regio
Wat is er gedaan en bereikt? Wat hebben onderzoekers, docenten, studenten en het werkveld geleerd? Wat kan er beter en hoe gaan we verder? Vragen die centraal stonden tijdens het symposium ‘Naar een vitale Friese regio’, waar de resultaten en ervaringen van twee jaar Wmo-werkplaats Friesland werden gedeeld.
  lees verder »
 
 
De Wmo-werkplaatsen
  Amsterdam
  Den Haag & Leiden
  Flevoland
  Friesland
  Nijmegen
  Noord
  Noord-Brabant Avans
  Noord-Braban Fontys
  Noord-Holland
  Rotterdam
  Twente
  Utrecht
  Zuid
  Zwolle
 
Meer nieuws
  Conferentie ‘Sociale innovatie in uitvoering’ Den Haag/Leiden goed bezocht
  Onderzoek naar betekenisvolle ontmoetingsplekken door Rotterdam
  Lees het digitale magazine van de Wmo-werkplaats Friesland
 
  Stuur deze nieuwsbrief door naar uw contacten / relaties
 
  Aanmelden
 
  Afmelden
 
  Reageren
 
Colofon
De Wmo-werkplaatsen zoeken, ontwikkelen en evalueren nieuwe werkvormen voor zorg en welzijn en ontwikkelen onderwijsmodules. De Wmo-werkplaatsen kennen een looptijd tot en met 2015. Vanaf april 2016 maken de Wmo-werkplaatsen een doorstart onder een nieuwe naam: Werkplaatsen Sociaal Domein.
  
Deze nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar. Kijk op  www.wmowerkplaatsen.nl en de regionale websites van de Wmo-werkplaatsen voor meer informatie.
 
Afmelden