Nieuwe inzichten in aanpak eenzaamheid bij LHBT's Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Pink Link
5 november 2015
Nieuwe inzichten in aanpak eenzaamheid bij LHBT's
 
LHBT’s lopen gemiddeld een groter risico om zich eenzaam te voelen dan hetero’s. In deze nieuwe publicatie zetten we de feiten op een rij en gaan we in op hoe je eenzaamheid onder LHBT’s kunt voorkomen of aanpakken.
Bekijk de publicatie hier
 
Transgenders voelen zich in grote mate onveilig
 
Hoe meer het wordt opgemerkt dat iemand een transgender persoon is, hoe meer geweld hij of zij ondervindt. Dit blijkt uit onderzoek van Transgender Netwerk Nederland (TNN) onder 351 transgenders. Een derde van de respondenten ondervindt op zijn minst maandelijks belediging. In de afgelopen 12 maanden heeft 43% ten minste één gewelddadig incident meegemaakt. De gevolgen zijn groot.
Lees meer over het onderzoek
 
Regenbooggemeente uitgelicht: Eindhoven
 
Eindhoven is niet alleen een stad van techniek, licht, design, kunst en cultuur maar sinds 2012 ook de stad van alle kleuren van de Regenboog. Bianca van Kaathoven, wethouder Actieve stad, vergunningen en diversiteit in Eindhoven vertelt.
Lees verder
 
Save the date: 1 april landelijke LHBT-conferentie
 
Movisie organiseert op 1 april 2016 een landelijke LHBT-conferentie Regenboogsteden. Deel je (succes)verhalen als beleidsmaker of organisatie over de aanpak van LHBT-acceptatie in je gemeente tijdens deze conferentie.
Meld je verhaal aan
 
Coming Out Dag 2015: alle records gebroken
 
De Regenboogvlag wapperde overal in het land in masten en torens, op scholen en politiekantoren. Hoe stond Nederland stil bij deze dag? Een sfeerverslag op basis van honderden persberichten, mails en tweets.
Lees verder
Agenda
13-11
Expertmeeting seksuele diversiteit in biculturele kringen
11-12
V/M debat over ervaringsdeskundigheid en emancipatie
21-01
Train-de-trainer: sociale wijkteams en seksuele/gender diversiteit
 
Blog: Anonieme Aseksuelen
 
Op de radio vertelde onlangs een vrouw openlijk dat zij aseksueel was. Het leidde tot een misselijk makende reeks seksueel getinte grappen. Aseksualiteit is een geaardheid waar nog weinig bekend over is en waar nog minder begrip voor is. Tijd voor bumperkleven bij de LHBT-emancipatie? Of juist een hele andere strategie?
Lees verder
Meer nieuws
Landelijk nieuws
ONderzoek
 
tools
 
coming out
 
veiligheid
 
Lokaal nieuws
kennemerland
 
sport
 
 
t   t   f