Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Effectieve sociale interventies
Sociale en sportinterventies onder de loep
 
Interventies uit sociaal werk en de sport- en beweegsector willen een bijdrage leveren aan buurtontwikkeling. De activiteiten richten zich op het stimuleren van bewonersinitiatieven en het activeren van individuele burgers. Maar werken deze ook? Welke kennis biedt kwalitatief onderzoek hierin? Kom op 1 december 2015 naar de conferentie 'Kwalitatief onderzoek naar buurtontwikkeling'.
Lees verder
 
Eenzame ouderen: ervaren baat bij hulp onderzocht
 
Eenzaamheid is een permanent probleem waar permanente zorg en aandacht voor nodig is. Dit blijkt eens temeer uit het onderzoek van Anja Machielse ‘Ouderen in sociaal isolement’ onder sociaal geïsoleerde ouderen in Rotterdam. Machielse beschrijft verhalen van mensen die hebben leren leven met alleen zijn.
Lees verder
 
Bouwstenen voor een effectieve sociale interventie
 
U heeft een aanpak ontwikkeld en deze met succes in de praktijk toegepast. U krijgt positieve reacties van uitvoerders en van de doelgroep. Wat kunt u nog meer doen om van uw aanpak een effectieve sociale interventie te maken? Bouwsteen 2: een goede onderbouwing – waarom werkt het?
Lees verder
 
Jouw interventie in 2020
Speciaal voor interventie-eigenaren: ga 7 december 2015 op een bijzondere locatie in Utrecht samen met andere interventie-eigenaren concreet aan de slag met de vragen die voor jou nu en in de toekomst het belangrijkst zijn.
Lees verder
 
Recent beoordeeld
goed onderbouwd
 
goed beschreven
 
goed onderbouwd
 
Meer nieuws
Sociaal isolement van ouderen is moeilijk te doorbreken
Contact na groepscursus fungeert als sociaal vangnet
 
Combinatie maatje en professional steeds belangrijker 
 
De inzet van maatjes voor begeleiding van complexe sociaal-maatschappelijke problemen heeft de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen. Dat vergt, volgens onderzoeker Michelle van der Tier, ook iets van de sociale professional.
Lees verder
 
Movisie