Inspelen op empathie bevordert homo-emancipatie Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Pink Link
28 september 2015
Inspelen op empathie bevordert homo-emancipatie
 
Aandacht besteden aan homoseksualiteit werkt niet automatisch positief voor de acceptatie ervan. Soms kan een werkwijze zelfs negatieve effecten hebben. Wat wel werkt blijkt uit het onderzoek ‘Do The Right Thing’.
Lees verder
 
Coming Out Dag 2015
 
Tientallen gemeenten, het ministerie van OCW en Movisie hangen rond 11 oktober de regenboogvlag uit. Dan is het namelijk Coming Out Dag. Een dag om te benadrukken dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn.
Lees verder
 
Professional met een roze bril
 
Maak kennis met Jan Gunther, veldwerker in Velsen: ‘Laten zien dat je er voor de jongere bent en vooral niets willen forceren is het belangrijkste. De jongere bepaalt zelf het tempo om met kwetsbaarheden aan de slag te gaan.’
Lees verder
 
Overzicht Regenboogsteden
 
42 regenbooggemeenten voeren beleid uit met aandacht voor LHBT's. Ben je benieuwd wat deze gemeenten de komende jaren gaan doen? En wat de speerpunten in het beleid zijn? Movisie maakte een overzicht van het beleid in alle Regenboogsteden.
Lees verder
Agenda
30-09
Kick-off Coming-in: project voor biculturele jongeren
11-10
Coming Out Dag 2015
17-10
Niet Alleen Anders-dag voor organisatoren van LHBT-jongerenactiviteiten
 
Vernieuwd! Communiceer het LHBT-beleid van uw gemeente


 
                         







Als (Regenboog-)gemeente ontwikkelt en voert u beleid uit met aandacht voor LHBT’s. Maar hoe kunt u uw communicatie inzetten om dit beleid zichtbaar te maken? De handreiking 'Communiceer het LHBT-beleid van uw gemeente is vernieuwd. Lees praktische tips en goede voorbeelden.
Lees verder
Lokaal nieuws
Den Haag
 
arnhem
 
Zeeland
 
Amsterdam
 
Meer nieuws
interventie
 
 
t   t   f