Tussen twee vuren: bicultureel en LHBT Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Pink Link
17 APRIL 2015
Tussen twee vuren: bicultureel en LHBT
 
Gemiddeld ligt de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit onder mensen die een band hebben met meer culturen moeilijker dan onder andere Nederlanders. Dat maakt biculturelen met lesbische, homo, biseksuele en transgender (LHBT) gevoelens kwetsbaar: ze leven vaak jarenlang met een groot geheim.
Lees verder
 
Hulpverlener met roze bril
 
‘Het is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt om jezelf te kunnen zijn.’ Dit vindt Edith Merks, sociaal cultureel werker bij Clup Welzijn in Purmerend. Uitgangspunt bij haar aanpak voor LHBT's is het creëren van herkenbaarheid: ‘Hoe meer herkenbaarheid, hoe meer er wordt geaccepteerd’.
Lees het interview
 
Dakloze LHBT's krijgen boot op Gay Pride
 
Nederland loopt achter met onderzoek naar en ondersteuning van dak- en thuisloze LHBT-jongeren. Op de Gay Pride 2015 wordt deze onzichtbare groep zichtbaar met een eigen boot op de grachtenparade. Maar zij hebben meer aandacht nodig!
Lees dit blog
 
Zelfmoord door pesten
 
Kris van der Veen van LGBT Groningen vertelt waarom hij zijn zelfmoordbrief schreef maar vooral waardoor hij hem nu nog voor kan lezen. Heb jij zelfmoordgedachten of ken je iemand die hierover nadenkt? Blijf hier niet mee rondlopen maar praat erover. Je kunt 24 uur per dag anoniem contact opnemen met 113Online.
iedereenisanders.nl
Agenda
19-04
Anti-pestdag op 400 scholen
19-04
Meet the parents in Delft
29-05
Landelijke bijeenkomst Roze Netwerk Zorg en Welzijn
29-05
Debatavond: 50 tinten roze en blauw

Bi-culturele en religieuze LHBT’s
Het is een ziekte. Een zonde. Je mag er niet over praten. Je moet veranderen.
In veel families met een andere culturele achtergrond is dit nog steeds wat je te horen krijgt als bekend wordt dat je lesbische, homo, bi of transgender (LHBT) gevoelens hebt. Met wat voor innerlijke conflicten en risico's kan je dan te maken krijgen?
Vraag een training aan
 
LHBT-training Sociale wijkteams
Vanuit gemeenten en vanuit hun eigen organisaties worden sociale wijkteams steeds vaker gestimuleerd om zich te laten bijscholen op LHBT. Bent u een trainer die sociale wijkteams of andere sociale professionals traint of wil gaan trainen op LHBT? Dan zien we u hopelijk op 29 september bij deze train-de-trainer!
Meld u aan

Staying alive
LHBT-jongeren zijn kwetsbaar. De helft van de homo, lesbo en bi jongeren denkt dan ook aan zelfmoord en zelfmoordpogingen komen bijna vijf keer vaker voor dan onder leeftijdsgenoten. Hoe gaat u als professional of vrijwilliger met deze jongeren om en vergroot u hun weerbaarheid?
Vraag een training aan
Meer nieuws
UTRECHT
 
amsterdam
 
haarlem
 
delft
 
maastricht
 
TRANSGENDERS
 
TRANSGENDERS
 
TRANSGENDERS
 
gezondheid
 
gezondheid
 
zorg
 
onderwijs
 
cultuur
 
internationaal
 
internationaal
 
internationaal
 
 
t   t   f