Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik dan hier voor de online versie.
Voeg novnieuws@nov.nl toe aan uw adresboek om te voorkomen dat de plaatjes niet goed worden weergegeven.
NOV - Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk
NOV Nieuws

juni 2012

Aanmelden
Doorsturen
www.nov.nl
     
  21 juni: Lunchlezing Jos van der Lans tijdens alv  
  Op 21 juni is de algemene ledenvergadering van Vereniging NOV. Het themadeel van de vergadering is een actuele inleiding door cultuurpsycholoog en publicist Jos van der Lans over zijn nieuwe boek Loslaten, Vertrouwen, Verbinden. De locatie is Parnassos Utrecht. Aanmelden kan bij Wanda van Doorne.  
  Lees meer  
     
     
  Wat niet mag ontbreken aan partijprogramma's  
  Elke politieke partij bestaat bij de gratie van vrijwilligers. Heel veel Nederlanders spannen zich graag vrijwillig in. Toch is vrijwilligerswerk vaak moeilijk terug te vinden in partijprogramma's. De politieke partijen kunnen nu laten zien dat zij de civil society op waarde schatten.  
  Lees meer  
     
     
  Een bus vol vrijwilligers  
  De 1e rit van de Feel Good Bus was op 17 mei 2012. De ANWB ontwikkelde deze nieuwe vrijwilligersactiviteit. Het concept van de Feel Good Bus komt uit Amerika en is een laagdrempelige manier om leuk en verrassend vrijwilligerswerk te doen.  
  Lees meer  
     
     
  Meer dan handen vrijwilligersprijzen  
  De uitreiking van de Meer dan handen awards in het Europees jaar van het vrijwilligerswerk 2011 krijgt een vervolg! Op 7 december 2012, internationale vrijwilligersdag, reikt de staatsecretaris van VWS, Marlies Veldhuijzen van Zanten, de Meer dan handen vrijwilligersprijzen uit. Vrijwilligersprojecten en -initiatieven kunnen zichzelf vanaf 21 juni opgeven via www.vrijwilligerswerk.nl. Er is ook een prijs voor bedrijven en gemeenten. Houd de berichtgeving op vrijwilligerswerk.nl in de gaten. Ook via de website van NOV, Twitter en de LinkedIn groep Vrijwilligerswerk houden we u op de hoogte.  
  Lees meer  
     
     
  Stuur uw reactie en tips  
  Dit is de 2e editie van 2012 van NOV Nieuws: de nieuwsbrief voor en door landelijke en regionale vrijwilligersorganisaties die lid zijn van Vereniging NOV. Wilt u reageren op deze nieuwsbrief? Mail dan uw opmerkingen en tips naar novnieuws@nov.nl. Volg Vereniging NOV ook op Twitter: @VerenigingNOV.  
   
     
     
  Mogen vrijwilligers betaalde krachten vervangen?  
  Op LinkedIn ontstond binnen het NOVi-netwerk een levendige discussie over betaalde krachten versus vrijwilligers. Mogen vrijwilligers betaalde krachten vervangen? Naar aanleiding van deze discussie nam Vereniging NOV hierover een standpunt in.  
  Lees meer over het standpunt  
     
     
  1,4 miljoen euro voor nieuw donatieprogramma  
  Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo stellen samen 1,4 miljoen euro beschikbaar voor het thematisch donatieprogramma ‘Vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid’. Beide fondsen willen investeren in de kwaliteit van leven van ouderen. Het programma is toegankelijk voor allerlei organisaties uit allerlei sectoren.  
  Lees meer  
     
     
  Reiskosten vrijwilligers ook vergoed na Lenteakkoord  
 

In het Lenteakkoord is één van de bezuinigingen het afschaffen van de onbelaste reiskosten-vergoeding voor woon-werkverkeer. Zowel de reiskostenvergoeding voor het openbaar vervoer als die van de auto van werknemers wordt belast. Dit geldt niet voor vrijwilligers.

 
  Lees meer  
     
     
  Nieuw: In veilige handen voor steunpunten en ondersteuners  
  Toolkit In veilige handenSteunpunten vrijwilligerswerk en andere ondersteuners kunnen een belangrijke rol spelen in het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag binnen vrijwilligersorganisaties. Door het onderwerp te introduceren, vrijwilligers te trainen en advies te geven, kunnen zij helpen om vrijwilligersorganisaties écht veiliger te maken. Naast de toolkit is er nu ook de brochure In veilige handen voor steunpunten en ondersteuners met handvatten hiervoor, inclusief werkvormen, methoden en voorbeelden. Onderteken ook de intentieverklaring!  
  Meer informatie op inveiligehanden.nl  
     
     
  11 juni: Landelijk Overleg Vrijwilligersorganisaties in de Zorg  
  Op 11 juni vergadert het Landelijk Overleg Vrijwilligersorganisaties in de Zorg (LOVZ) in Utrecht. Tijdens het overleg komen Cecil Scholten (Vilans) en Karel van Dijk (Actiz) een toelichting geven op de publicatie 'Grenzen verleggen'. Daarna komt dr. Corry Ketelaars van de Inspectie Gezondheidszorg uitleg geven over de moeilijkheid van toezicht houden op de zorg voor thuiswonende kwetsbare ouderen. Tot slot verkennen de LOVZ-organisaties hoe zij tot betere samenwerking kunnen komen op regionaal gebied.  
  Lees meer  
     







 
     
  Gezocht: klankbord voor nieuwe website  
  NOV gaat de website vernieuwen! We zoeken een aantal leden die in een klankbordgroep hierover willen meedenken. Interesse?  
  Mail Mark Molenaar  
     
     
  Heeft u interessant nieuws?  
  Heeft u zelf nieuws voor in deze nieuwsbrief? Stuur uw nieuws, tips en opmerkingen aan novnieuws@nov.nl.


 
   
     
  Stuur deze nieuwsbrief door!  
  Is deze nieuwsbrief ook interessant voor uw collega? Stuur de nieuwsbrief dan door! Zo kan uw collega zich ook gemakkelijk aanmelden.  
  Doorsturen